Saturday, 15 March , 2025
امروز : شنبه, ۲۵ اسفند , ۱۴۰۳ - 16 رمضان 1446
شناسه خبر : 557
  پرینتخانه » آخرین اخبار, اقتصادی, سیاسی, لرستان, ویژه, یادداشت تاریخ انتشار : 02 خرداد 1399 - 16:19 | | ارسال توسط :
یادداشت

آمار شرمندگان! شرمندگان آمار!!

1- خبرهاي تلخ و نگران‌کننده حاکي از آنست که نمودارها يکي پس از ديگري موقعيت اقتصادي لرستان را در صدر جداول شاخص‌هاي منفي به تصوير مي‌کشند. براي کلمه Misery معاني مشابهي در فرهنگ‌هاي لغت بيان شده است؛ اما هيچ کدام به اندازه واژه‌ي «فلاکت» نمي‌تواند بار معنايي اين سطح از درماندگي مردم لرستان را به دوش بکشد. مردمي که با وجود همه بحران‌هاي اقتصادي و اجتماعي که با آن دست به گريبان هستند، حالا بايد بالاترين نرخ تورم کشور را نيز سر بقيه بارهايشان بگذارند و با قامتي مچاله شده چشم به سراب وعده‌ها بدوزند.

۲- اينک لرستان به تنهايي پرچم فلاکت را بر بلندترين ميلهي نموداري آويخته که نمايانگر ترکيب شوم «بيکاري» و «تورم» توأمان است. اما اين تلخترين پرده نمايش نيست. تلختر و خجالتآورتر از اين نمودارها، سکوت نامسئولانهي کساني است که عملکردشان در ادوار مختلف، کار را به اينجا کشانده است و اينک چنان آرام و بيپروا به گوشهاي خزيدهاند که گويي هيچ نقشي در اين فلاکت نداشتهاند!

چرا هيچ کسي آژير وضعيت قرمز لرستان را نميشنود؟ چرا فلاکت لرستان موضوع هيچ جلسهاي نيست؟ چرا مسولان اتاق بحران تشکيل نميدهند؟ چرا اين سطح از فلاکت در شوراي فرهنگ عمومي استان مطرح نميشود؟ چرا رسانهها براي به سخن آوردن نمايندگان و همه مديراني که از بابت مسئوليت بهبود وضعيت اقتصادي مردم حقوق و مزايا و مواهب آنچناني ميگيرند همصدا نميشوند؟

برخي مسئولان نامسئول، نخبگان بيتفاوت، سياسيکاران موسمي و منفعت طلب، نمايندگان مصادره شدههمه و همه در اين شکست سهم دارند. هيچ کسي نميتواند دامن از اين فضاحت برگيرد و ديگران را متهم نمايد.

۴- حقيقت اين است که اقيانوس مشکلات لرستان ميتواند هر شناگر نابلدي را در گردابهاي مهيب و متعدد خود غرق نمايد و اين احاطه به مسائل و پرداختن به اولويتهاست که تفاوت ميان ديدگاههاي سطحي و مقطعي را با تفکر عميق و کارشناسي مشخص ميکند.

۵-  قطعا از تيم مديريت دولت دوازدهم در لرستان نميتوان انتظار داشت که با عزم راسخ و واکنشي درخور، چنين بحراني را مديريت نمايد و همچنين از نمايندگان فعلي مجلس هم نميشود توقع داشت کاري که چهار يا هشت سال! نتوانستند انجام دهند را ظرف مدت چند روز مانده به پايان عمر نمايندگيشان انجام دهند. اما اين منتخبان مردم و تيم آينده اجرايي استان هستند که ميتوانند با شناخت و آگاهي، مسائل لرستان و کشور را به درستي ببينند و با به وجود آوردن عزمي در بدنه اجرايي و تصميمگيري، وضعيت بغرنج و نابسامان لرستان را سامان دهند.

۶- نکته ديگري که براي مديريت بحران اقتصادي بايد در نظر داشت اين است که اينک رسيدگي به وضعيت اقتصادي مردم لرستان را بايد در سطح ملي و به عنوان مطالبهاي عمومي در کل کشور مطرح نمود. چراکه عواقب صدرنشيني لرستان در نمودار فلاکت، کمتر از هيچ سيل و زلزلهاي تلفات و عواقب منفي نخواهد داشت و بيراه نيست اگر چنين وضعيتي را به عنوان يک بحران و مسئله ملي در نظر گرفت و برايش راهحل ارائه کرد.

نویسنده : بهزاد مومني مقدم /وکيل دادگستري
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی باشد منتشر نخواهد شد.