Thursday, 5 December , 2024
امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳ - 4 جماد ثاني 1446
شناسه خبر : 4087
  پرینتخانه » آخرین اخبار تاریخ انتشار : 14 شهریور 1401 - 20:01 | | ارسال توسط :

اعتبار جبران خسارت سیل به پل‌های تاریخی لرستان تخصیص داده نشد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: خسارات وارده از سیل سال۹۸ به پل‌های تاریخی این استان حدود ۵۰ میلیارد تومان برآورد شد که تاکنون تخصیص داده نشده است.

عطاحسن پور با اشاره به بازدید استاندار لرستان از پل تاریخی کشکان اظهار داشت: در این بازدید گزارشی از پل‌های لرستان به‌ویژه کشکان از سوی مدیر پایگاه تخصصی پل‌های تاریخی ارائه شد.

وی با اشاره به اینکه لرستان دارای ۱۰۰ پل تاریخی است، عنوان کرد: امیدواریم با همدلی و اراده‌ای که در مدیریت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان وجود دارد، بهترین عملیات مرمتی و حفاظتی در این حوزه رقم بخورد.

وی تصریح کرد: در این بازدید استاندار لرستان در خصوص کمک اعتباری به پایگاه تخصصی پل های تاریخی استان قول مساعد داد.

تامین اعتبار برای ساماندهی عرصه قلعه فلک‌الافلاک 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی لرستان همچنین گفت: با توجه به بازدید هفته گذشته محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی از قلعه “فلک‌الافلاک”، موزه‌های مردم‌شناسی و باستان‌شناسی و سایر بخش‌های این مجموعه تاریخی فرهنگی، وی نسبت به تامین اعتبار کافی برای ساماندهی عرصه قلعه، قول همکاری مساعد داد.

حسن پور اضافه کرد: به موجب این سفر مقرر شد، بودجه سال ۱۴۰۱ به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ابلاغ شود که امیدواریم هر چه زودتر با تخصیص اعتبار لازم، ساماندهی کامل قلعه “فلک‌الافلاک” انجام شود.

وی ادامه داد: همچنین در این بازدید، بر ثبت جهانی این قلعه تاریخی و فرهنگی تاکید شد.

قلعه باستانی فلک الافلاک به عنوانی یکی از چهار جاذبه برتر گردشگری کشور به شمار می رود، که مشکلاتی در زمینه ثبت جهانی آن وجود دارد.

بخشی از محوطه اطراف قلعه فلک‌ الافلاک از سالیان گذشته در اختیار نهادهای نظامی بوده که بخشی از آن آزادسازی و به باغ گلستان تبدیل شده است و سوولان این قلعه از رییس قوه مقننه درخواست داشتند اقدامات لازم برای تسهیل در روند آزادسازی اراضی باقی مانده حومه قلعه صورت گیرد.

قلعه تاریخی فلک‌الافلاک در سال ۱۳۴۸ به شماره ثبت ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است، این قلعه بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز خرم‌آباد بنا شده و در منابع تاریخی نام‌هایی از جمله دژ شاپورخواست، سابر خاست و قلعه خرم‌آباد بر آن نهاده شده است.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی باشد منتشر نخواهد شد.