Thursday, 21 November , 2024
امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
شناسه خبر : 9283
  پرینتخانه » آخرین اخبار تاریخ انتشار : 26 آبان 1403 - 17:09 | | ارسال توسط :

گردشگری سردرگم و ارائه طرح تاریخ گذشته در جلسه اشتغال لرستان

ارائه طرح گردشگری لرستان با اطلاعات حدود هشت سال قبل در جلسه روز یکشنبه استاندار، موجب گلایه وی و انتقاد از ادامه روند اقدامات بی نتیجه و غیرکارشناسی شد.
گردشگری سردرگم و ارائه طرح تاریخ گذشته در جلسه اشتغال لرستان

امروز یکشنبه جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری لرستان با حضور تعداد زیادی از مدیران، معاونان و کارشناسان دستگاه ها برگزار شد، اما بر خلاف همیشه موضوع اول این نشست مربوط به تصویب طرح جامع گردشگری بود که البته به دلیل اینکه بر مبنای اطلاعات سال های ۹۵ و ۹۶ استان تهیه و سال ۹۹ کامل شده بود، مورد انتقاد استاندار قرار گرفت و تایید نشد.

رکود و بیکاری در لرستان طی سال های گذشته به معضلی جدی برای دولتمردان تبدیل و انجام اقدامات اشتغالزا به یک امر ضروری تبدیل شده است که باید برای برون رفت از این سیاهچاله اقتصادی، طرحی نو در انداخت.

یکی از اصلی ترین دستمایه های شعاری مسوولان و حتی موسم های انتخاباتی در لرستان، وجود ظرفیت های کم نظیر تاریخی و گردشگری و تاکید بر توسعه زیرساخت های مرتبط است، اما در عمل اتفاق خاصی که موجب جذب و ماندگاری چشمگیر گردشگران شود، رخ نداده است.

امروز هرچند دستور کار مطرح شده با نفس جلسات شورای اشتغال همخوانی نداشت، اما با جدیت بررسی شد، بلکه گره هی از مشکلات بیکاری استان با گردشگری و میراث فرهنگی باز شود.

بی خبری معاونت عمرانی استانداری از طرح سردرگم گردشگری

در این جلسه طرح جامع گردشگری لرستان برای تصویب ارائه شد و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان در این خصوص گفت: کارگروه گردشگری در لرستان سردرگم است.

سیروس ابراهیمی افزود: این طرح در اصل مربوط به حوزه عمرانی است، اما آنرا در جلسه کارگروه اشتغال مطرح کردیم تا صفر تا ۱۰۰ موضوع به مجموعه ای واگذار و جدی تر پیگیری شود.

وی با بیان اینکه دهه ۷۰ نیز مطالعات یک طرح جامع گردشگری در لرستان انجام شده است، ادامه داد: این طرح به دلیل تغییر مدیریت اجرایی و طرح تفضیلی آن نیز تهیه نشد، اما در هر صورت این استان توانمندی های طبیعی بسیاری برای جذب توریست دارد.

معاون استاندار لرستان تاکید کرد: طرح جامع مطالعاتی که امروز در جلسه مطرح شد، باید آنچنان راه را دقیق نشان دهد که نقشه گردشگری استان را در طرح تفضیلی به هم متصل کند.

ابراهیمی اضافه کرد: مشاور باید طرح را بعد از نقص رفع و به روزرسانی اطلاعات، به شورای برنامه ریزی ارائه کند و مشروط به داشتن برنامه برای همه شهرستان ها، در دستور کار بررسی قرار گیرد.

گلایه مندی استاندار از دستور کار جلسه

اما واکنش استاندار لرستان پس از ارائه طرح، انتقادی بود و سید سعید شاهرخی اظهار کرد: به این دستور کار در این قالب، با زمان کم برای بررسی گلایه دارم چون، تنها طرح موضوع گفت و گو بدون اطلاعات به روز برای جمع بندی و تصمیم گیری کافی نیست، چراکه باید نتیجه موثری از جلسات بگیریم.

وی با انتقاد از نحوه نامناسب، سریع و بدون زمان گزارش طرح جامع گردشگری لرستان تاکید کرد: باید وقت کافی برای طرح موضوع وجود داشته باشد تا زوایای مختلف از جمله اهداف و چشم اندازهای آن برای اعضا مشخص شود.

استاندار لرستان یادآور شد: با توجه به نحوه ارائه این طرح و البته داده های قدیمی مربوط به هفت تا هشت سال قبل، فرصت مشارکت مدیران راجع به یکی از محوری ترین و مهمترین موضوعات مورد نظر در توسعه استان از دست می رود.

شاهرخی افزود: از این پس، دستور هیچ جلسه ای اینطور تنظیم و بحث نشود، این همه مدیر با وجود مراجعان مردم و معطلی ارباب رجوع اینجا هستند تا یک تصمیم کلان و راهبردی برای استان گرفته شود.

وی گفت: باید به آخرین اصلاحات ساختار شورای برنامه ریزی، کمیته و کارگروه های ذیل آن توجه شود که در اینصورت با مشارکت جدی و مفید کارشناسان دستگاه ها، تصمیمات موثری و کاربردی تر در شورای برنامه ریزی و سایر کارگروه های آن گرفته خواهد شد.

گردشگری سردرگم و ارائه طرح تاریخ گذشته در جلسه اشتغال لرستان

طرح گردشگری لرستان، بدون بام و ثبت جهانی خرم آباد

وی تصریح کرد: باید نگاهمان را به موضوع گردشگری و افقی که تاکنون ترسیم کرده ایم، تغییر دهیم اما این طرح بدون توجه به ظرفیت هایی مانند بام لرستان و فرصت ثبت جهانی خرم آباد ارائه شد.

استاندار لرستان بیان کرد: خرم آباد اکنون در آستانه جهانی شدن است که این موضوع در مطالعات هفت سال قبل نیست، بنابراین با تقدیر از زحمات صورت گرفته برای این طرح مطالعاتی، اما جامع و کامل نیست.

شاهرخی ادامه داد: چطور میراث فرهنگی طرح هفت سال پیش را با این عجله برای مطرح شدن در کارگروه ارائه می کند؟ از این پس هدفگذاری برای میراث باید بلندتر و راهبردها در طرح جامع ارائه تا لرستان به عنوان مقصد گردشگری بین المللی معرفی شود.

وی تاکید کرد: چنانچه غیر از این باشد، به انحراف رفته ایم، چراکه این همه ظرفیت منحصر به فرد در لرستان وجود دارد که باید به دنیا معرفی و زیرساخت ها برای جهانی شدن این ظرفیت ها فراهم شود.

مردم تحمل کار کردن مانند ۴۰ سال قبل را ندارند

استاندار لرستان با تاکید بر نگاه امروزی به چشم اندازهای توسعه استان گفت: شرح خدمات میراث باید بازنگری شود، اگر این ظرفیت در مشاور وجود دارد، ادامه دهد، چراکه ما برای این هدف، یک مشاور بین المللی نیاز داریم.

شاهرخی اظهار داشت: نباید مانند ۴۰ سال قبل کار کنیم، مردم و جامعه تحمل این شکل کار کردن را ندارند، بنابراین مدیران باید در این کار به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمک کنند و همکاری بین بخشی تقویت شود.

ساختمان سازی در بام لرستان کافی است

استاندار لرستان با بیان اینکه بام لرستان به عنوان یک فرصت بی بدیل در کشور محسوب می شود که باید بهره برداری شود، اظهار داشت: بنابراین تاکنون هرچه رستوران و ساختمان سازی در آن محدوده صورت گرفته کافی است، چراکه مخالف اهداف بلند مدت است.

شاهرخی افزود: سازمان برنامه و بودجه استان باید این روند را بازنگری کند تا بام لرستان به عنوان عامل مهم در جذب گردشگران بین المللی، با مشاور کارکشته، بین المللی و رزومه دار طراحی شود.

وی تکه کردن بام را تضییع حقوق مردم دانست و یادآور شد: ظرفیت های گردشگری بام لرستان از برخی کشورهای مطرح نیز بیشتر است، بنابراین نباید مابقی این مجموعه را با ساختمان و اداره سازی از بین برد در غیر اینصورت آیندگان ما را نخواهند بخشید.

استاندار لرستان همچنین رودخانه خرم آباد را یک فرصت بی بدیل دانست و گفت: هر طرح متفاوتی برای این رودخانه مانند پارکینگ یا پل موقت به شکل سلیقه ای اجرا شده است، در حالیکه رودخانه، مطالعه جامع و قوی دارد و باید بازنگری و به نفع مردم احیا شود.

ضرورت مشارکت مردم در روند توسعه

شاهرخی در جواب سوالی از مشاور مبنی بر اینکه طرح جامع گردشگری ارائه شده در جلسه می تواند لرستان را مقصد گردشگری بین المللی کند، با پاسخ منفی مواجه شد و افزود: باید مشارکت فکری، اجرایی و اقتصادی مردم و سرمایه گذاری داخلی و خارجی را جدی بگیریم.

وی تاکید کرد: باید در راهبردهای طرح جامع گردشگری، به حضور سرمایه گذار خارجی اهمیت داد تا تحول ایجاد شود، در غیر اینصورت با اعتبار کنونی دستگاه ها و شرایط مالی شهرداری ها کار خاصی انجام نمی گیرد.

استاندار لرستان گفت: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان باید برنامه یکساله پیش رو را با توجه به کلیات مطرح شده ارائه دهد.

در نهایت با عدم تصویب طرح جامع گردشگری لرستان به دلیل تدوین بر اساس آمار سال های ۹۵ و ۹۶ و همچنین نبود فرصت کافی برای اظهار نظر مدیران در خصوص گردشگری کشاورزی، ملاحظات زیست محیطی، نقش شهرداری ها، تعیین تکلیف شهرهایی با زیرساخت ضعیف و موضوع ثبت جهانی دره خرم آباد، بررسی این طرح به کمیته ای کاترشناسی محول شد تا پس از به روز رسانی مجددا کارشناسی شود.

به هر حال استاندار لرستان به درستی از طرحی انتقاد کرد که نسخه آن با اطلاعات هشت سال قبل برای توسعه لرستان پیچیده شده بود و در حاشیه جلسه هم تاکید داشت در مسیر خدمت به مردم با احدی تعارف ندارد و در صورت نیاز از مشاوران دیگری استفاده خواهد شد، چون لرستان اکنون به برنامه ریزی اصولی و ارائه راهبردهای کارشناسی نیاز دارد که باید برای رسیدن به این مهم از فعالیت های سرسری پرهیز کرد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی باشد منتشر نخواهد شد.